7 dl jauhoja ( itse käytin 4 dl hiivaleipäjauhoja ja 3 dl vehnäjauhoja )

1 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

1 tl ruokosokeria

0,5 dl oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään yleiskoneessa ja lisää sen jälkeen 42 asteinen vesi. Vaivaa taikinaa hetki ja lisää sitten oliiviöljy. Anna koneen vaivata taikinaa vähintään 10 min. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi n. 30 min Taputtele tai kauli uunipellille n. 1 cm paksuiseksi levyksi. Kohota liinan alla. Penslaa reilusti oliiviöljyllä ja ripottele päälle merisuolaa ja rosmariinia sekä oliiveja.

Paista 225 astetta 20 -25 min

Itse tein oman version focacciasta koska kaapissa ei ollut oliiveja. Joten maustoin taikinan chilirouheella. Hyvä, helppo ja edullinen italialainen leipä.

Tästä määrästä tulee yksi uunipellillinen.

20141120_160447~2~3.jpg     20140305_165006.jpg

Uunituoretta focacciaa, toinen kuva focacciasta on leivottu aiemmin ja siinä on päällä aurinkokuivattua tomaattia ja valkosipulia sekä tietysti merisuolaa.