700 g ruodoton lohifile

merisuolaa reilusti

sokeria

tilliä

valkopippuria

Ripottele leivinpaperin päälle reilusti merisuolaa ja hiukan myös sokeria. Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin siihen päälle. Ripottele oman maun mukaan valkopippuria kalan päälle sekä myös merisuolaa ja sokeria. Päälle vielä reilusti tuoretta tilliä varsineen. Kääri kala tiukasti pakettiin ja laita vielä foliota ympärille, muovipussiin ja jääkaappiin graavaantumaan vähintään vuorokaudeksi, mieluiten kahdeksi. Kääntele kalaa muutamia kertoja graavaantumisen aikana, näin maut tulevat esiin paremmin joka puolella. Kun kala on graavaantunut pyyhi talouspaperilla suolat ym. pois. Leikkaa viistosti mahdollisimman ohuita siivuja tarjoiluvadille, koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.

20131221_141519.jpg