150 g taloussuklaata
125 g suolatonta voita
3 kananmunaa
3 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata voin kanssa vesihauteessa. Sekoita hieman ja tarkkaile että suklaa ja voi sulavat juuri ja juuri. Siirrä kulho pois kuuman vesikattilan päältä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöiset munat, valkuaiset ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekota vaahtoon suklaaseos nostellen. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi mahdollisimman vähän sekottaen. Kaada seos leivontavuokiin jättäen kohoamisvaraa n. 1 cm.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 12 min
Fondanttien suklaa on tarkoitus jäädä valuvaksi joten ole paistoajan kanssa tarkka!
Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa heti. Tuoreet vadelmat sopivat tähän erittäin hyvin, myös vaniljajäätelö sopii.
Käytin itse kaupasta löytämiäni pahvisia ( tukevia ) leivosvuokia. Fondantit irtosivat niistä hyvin ei tarvinnut edes erikseen voitelua.
Kommentit