8 dl vettä
1 dl maitojauhetta
2 tl suolaa
ripaus sokeria
3 kananmunaa
7 - 8 dl vehnäjauhoja
kourallinen villiyrttejä ( nokkonen, vuohenputki ryöpättynä )
0,5 dl oliiviölyä
Vatkaa kananmunat kevyesti rikki ja lisää suola ja sokeri. Lisää vesi, ryöpätyt villiyrtit sekä osa jauhoista + maitojauhe. sekoita tasaiseksi ja lisää loput jauhot sekä oliiviöljy. Jauhonmäärä vaihtelee tuoreudesta ja jauholaadusta johtuen, lisää jauhoja jos tuntuu että taikina on liian löysää tai päinvastoin jos on liian paksua niin vähennä. Anna taikinan turvota vähintään 30 min, mieluiten vaikkapa 1 tunti. Paista kuumalla pannulla kauniin kullanruskeiksi ja nauti kuumina. Kyytipojaksi riittää raikas salaatti.
Tässä on nokkosta, vuohenputkea ja maitohorsmaa. Nyrkkisääntö on: kerää ennen juhannusta, mieluiten aamulla ja nuoria vasta maasta nousseita versoja.
Ryöppää villiyrttejä 2 - 3 min
Valmiit villiyrttiletut
Itse keräilin paljon villiyrttejä keväällä, ryöppäsin, silppusin ja pakastin kerta - annos pussukoihin. Ilmaista, terveellistä ja hyvää, lisään esim. sämpylöihin ja keittoihin. Huomautan vielä että kerää villiyrtit puhtailta paikoilta - ei tien vierestä!
Maitohorsman nuoria versoja
Nokkonen
Nokkosta, vuohenputkea ja maitohorsmaa
Kommentit