8 dl vettä

1 dl maitojauhetta

2 tl suolaa

ripaus sokeria

3 kananmunaa

7 - 8 dl vehnäjauhoja

kourallinen villiyrttejä ( nokkonen, vuohenputki ryöpättynä )

0,5 dl oliiviölyä

Vatkaa kananmunat kevyesti rikki ja lisää suola ja sokeri. Lisää vesi, ryöpätyt villiyrtit sekä osa jauhoista + maitojauhe. sekoita tasaiseksi ja lisää loput jauhot sekä oliiviöljy. Jauhonmäärä vaihtelee tuoreudesta ja jauholaadusta johtuen, lisää jauhoja jos tuntuu että taikina on liian löysää tai päinvastoin jos on liian paksua niin vähennä. Anna taikinan turvota vähintään 30 min, mieluiten vaikkapa 1 tunti. Paista kuumalla pannulla kauniin kullanruskeiksi ja nauti kuumina. Kyytipojaksi riittää raikas salaatti.

20140525_162852.jpg

 Tässä on nokkosta, vuohenputkea ja maitohorsmaa. Nyrkkisääntö on: kerää ennen juhannusta, mieluiten aamulla ja nuoria vasta maasta nousseita versoja.

20140525_170516.jpg

Ryöppää villiyrttejä 2 - 3 min

20140609_144057.jpg 

Valmiit villiyrttiletut

Itse keräilin paljon villiyrttejä keväällä, ryöppäsin, silppusin ja pakastin kerta - annos pussukoihin. Ilmaista, terveellistä ja hyvää, lisään esim. sämpylöihin ja keittoihin. Huomautan vielä että kerää villiyrtit puhtailta paikoilta - ei tien vierestä!

 

20140517_185405.jpg

Maitohorsman nuoria versoja

20140517_185420.jpg

Nokkonen

20140517_185352.jpg

Nokkosta, vuohenputkea ja maitohorsmaa