100 g voita tai margariinia

1.5 dl sokeria

3 dl suuria kaurahiutaleita

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Sulata kattilassa rasva ja sokeri. Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita kaurahiutaleisiin vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin ja lisää kananmuna. Anna taikinan kiinteytyä jääkaapissa n. 10 min. Jaa kahta teelusikkaa apuna käyttäen pieniä nokareita leivinpaperin päälle, yhdelle pellille 12 nokaretta, lastut leviävät uunissa.

Paista uunissa 200 asteessa n. 8 min, kiertoilmauunissa alenna lämpöä 175 asteeseen, kunnes lastut ovat kauniin vaaleanruskeita. Tarkkaile uunia koko ajan.

Jäähdytä lastut tasaisella alustalla. Kauralastut säilyvät rapeina ja ehjinä tiiviskantisessa laakeassa tölkissä.

20140914_100347.jpg