5 dl hiivaleipäjauhoja

4 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

2 dl isoja kaurahiutaleita

2 tl suolaa

1 rkl ruokosokeria

1 pss kuivahiivaa

6 dl vettä ( 42 asteista )

0.5 dl oliiviöljyä

Täyte

riisipuuroa

Keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Itse käytin aamupalalta jäänyttä puuroa.

voiteluun sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään monitoimikoneessa sekaisin. Lisää vesi ja sekoita. Anna koneen vaivata taikinaa 10 min ja lisää loppuvaiheessa oliiviöljy. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 min. Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä siten että saat ilmakuplat pois. Jaa taikina kolmeen osaan, tee taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa samansuuruisia paloja. Pyörittele palloiksi ja laita liinan alle kohoomaan 20 min. Paina keskelle lasia / mukia apuna käyttäen kuoppa ja laita riisipuuroa n. ruokalusikallinen.

Paista 225 asteessa n. 15 min

Voitele pyöröt kuumina voisulalla ja laita liinan alle.

20141230_130222~2.jpg

20141230_133016~2~2.jpg

20141230_133142~2~2.jpg

20141230_133402~2~2.jpg

20141230_143609~2~2.jpg

Nauti lämpiminä.