5 dl vehnäjauhoja

4 dl sokeria

3/4 dl kaakaojauhetta

1 tl soodaa

1 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

150 g voita tai margariinia

250 g maitorahkaa

0.5 dl maitoa

2 kananmunaa

Kuorrute

200 g leivontasuklaata

100 g voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, maito, sulatettu voi ja maitorahka. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun kakkuvuokaan.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 1 h

20141219_222931~2~2.jpg

Kumoa kakku jäähtymään

Sulata kuorrutteen suklaa ja voi vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrute tasaisesti jäähtyneen kakun päälle ja koristele halutessa esim. nomparelleilla tai suklaarouheella.

20141219_235321~2~2.jpg

Kakku on parempaa jos annat sen vetäytyä vaikkapa pari päivää ennen tarjoilua. Säilytä hyvin suojattuna jääkaapissa. Kakkutaikina on aika iso niin vaatii vähintään 2 l kakkuvuoan.