Pavlova

3 kananmunan valkuaista

4 dl sokeria

1 dl kiehuvan kuumaa vettä

2 tl vaniljasokeria

1 tl valkoviinietikkaa ( tai sitruunanmehua )

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Laita koneeseen valkuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja etikka ( sitruunanmehu ) ja vatkaa seos kuohkeaksi. Lisää kiehuva vesi vähitellen koneen käydessä koko ajan. Jatka vaahdottamista kunnes vaahto on sitkeää, tiukkaa ja pysyvää. Aikaa tähän kuluu 10 - 15 min. Lusikoi vaahto uunipellille leivinpaperin päälle halkaisijaltaan n. 25 cm kokoiseksi pyöreäksi kakuksi. Voitele leivinpaperi kevyesti ennen kuin laitat marengin siihen, hauras marenkikakku irtoaa siten paremmin.

Nosta pelti uuniin, sulje luukku ja sammuta uuni. Jätä marenkikakku uuniin vähintään 8 tunniksi, mieluiten yön yli.

Pinnalle

1 - 2 prk mangososetta

4 dl kuohukermaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita jäähtyneen pavlovan päälle mangososetta ja kermavaahtoa. Koristele haluamallasi tavalla. Pavlova ei kestä kauaa säilytystä. Itse kakku kestää kyllä mutta soseen ja kermavaahdon lisäämisen jälkeen kakku vetistyy nopeasti joten täytteet kannattaa lisätä vasta juuri ennen tarjoilua.

Alkuperäisessä ohjeessa on laitettu kiiviä mutta allergian vuoksi en voi sitä käyttää. Joten ihan oman maun mukaan voi käyttää hedelmiä, marjoja tai muita soseita.

20150118_100017_000.jpg