1 iso sipuli

1 kynnetön valkosipuli

½ purjosipuli ( valkoinen osa )

3 dl punasia linssejä

4 perunaa

½ pieni varhaiskaali

1½ tl paprikajauhetta

1 tuore chili

2 rkl tomaattipyrettä

mustapippuria myllystä

1.25 l kasvislientä

½ pkt koskenlaskijaa ( voimakasta / oman maun mukaan )

( kermaa )

Kuori sipulit ja palottele pannulle sekä myös chili ( poista halutessa siemenet jos et halua liian tulista, itse en poistanut ). Kuullota kevyesti oliiviöljyssä. Pilko kaali ja laita se kiehumaan kasvisliemeen n. 5 min ja kuori ja pilko sillävälin perunat. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Lisää kaikki muut ainekset kattilaan paitsi koskenlaskija ja kerma mikäli sitä käytät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30 min ja lisää sitten loput aineet ja sekoittele niin kauan että juusto sulaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Paahda kuumalla kuivalla pannulla krutonkeja ja lisää ne sekä persiljaa koristeeksi kuuman keiton päälle.

Itsellä ei ollut tälläkertaa persiljaa niin laitoin ohueksi suikaloitua varhaiskaalia koristeeksi.

20150628_130815.jpg

20150628_141547.jpg