7 dl jauhoja ( itse käytin 4dl hiivaleipäjauhoja ja 3 dl vehnäjauhoja )

2 tl suolaa

1 tl kuivahiivaa

3,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää 42 asteinen vesi. Sekoita nopeasti - ÄLÄ VAIVAA!! Laita kulhon päälle kelmu ja jätä huoneenlämpöön nousemaan 18 - 22 h. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata ( paksu ) sellaisenaan uuniin n. 30 min Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja taittele palloksi ( älä edelleenkään vaivaa ) Anna kohota liinan alla vielä 30 min Nosta taikinapallo kuuman padan pohjalle varovasti ja laita kansi päälle.

Paista 225 astetta 30 min ja ota sen jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 min

Tästä tulee yksi leipä.

20141120_121114~2~2.jpg 

Taikina pikaisen sekotuksen jälkeen

20141121_075911~2~2.jpg

20 h kohonnut taikina valmis leivottavaksi

20141121_083954~2~2.jpg

Palloksi taiteltu leipä valmiina menossa uuniin

20141121_093057~2.jpg

Valmis nautittavaksi

Todella helppo tekoinen, tosin aikaa vievä leipä. Itse kohotin 20 tuntia ihan tiskipöydällä liinan alla. Mutta se maku! Niin hyvää, päälle ei kaivannut muuta kuin oikeaa meijerivoita.