4,5 dl vettä

50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

1,5 tl suolaa

1 tl sokeria

10 -11 dl jauhoja ( vehnä tai hiivaleipäjauhoja )

0,5 dl oliiviöljyä ( tai muuta öljyä )

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai jos käytät kuivahiivaa niin 42 asteiseen! Lisää jauhot, suola ja sokeri ja anna koneen käydä niin kauan että taikina on sekoittunut hyvin. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista n. 10 min, näin syntyy hyvä sitko. Kohota liinalla peitettynä n. 30 min Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se neljään osaan. Leivo palaset pitkiksi tangoiksi ja kierrä rullalle. Nosta pellille kohoamaan liinan alle. Viiltele kohonneiden patonkien päälle vinoviiltoja terävällä veitsellä.

225 astetta 15 - 20 min

Jos haluat rapean pinnan niin kaada uunin pohjalle n. kupillinen vettä. Samasta syystä jäähdytä kypsät patongit peittämättä. Tästä määrästä tulee 4 patonkia.

20140417_160139.jpg

Patongit kohotuksen jälkeen menossa uuniin.

20140417_170226.jpg

Valmiit patongit

20140511_165936.jpg

Juustopatongit