2 pkt paahtoleipää ( 1 tumma ja 1 vaalea )
kostutukseen kasvislientä
Lihatäyte 1
200 g kinkkua pieninä kuutioina tai suikaleina
2 dl kermaviiliä
1,5 dl juustoraastetta
1, 5 tl hyvää sinappia
Lihatäyte 2
100 g maksamakkaraa
1 - 2 suolakurkkua pieninä kuutioina
Kalatäyte 1
3 prk tonnikalaa
150 g sulatejuustoa
tillisilppua
Kalatäyte 2
100 - 150 g kylmäsavulohta tai esim. savusiikaa
150 g sulatejuustoa tai 200 g tuorejuustoa esim. katkarapu / tilli
tillisilppua
Täyte 3
4 keitettyä kananmunaa
100 g voita
suolaa
Kuorrute
400 g sulatejuustoa
1,3 dl kasvislientä
Koristeet
Paprika- tai tuorekurkkukuutiot
persilja- tai tillisilppu
kinkkukuutiot / suikaleet
katkaravut
Koristelussa luova mielikuvitus on sallittu, voi käyttää omien mieltymysten mukaan.
Reunojen koristeet
suikaloitu kiinankaali
juustoraaste
persilja- tai tillisilppu
raastettu tuorekurkku
Myös tässä voi käyttää omia makumieltymyksiä, nämä vaan suuntaa antavia ohjeita!
Aloita kokoaminen ensin sillä että leikkaat leipäviipaleista kaikki reunat pois. Laita tarjoiluastiaan viipaleita niin paljon mitä mahtuu ja tiiviisti toisiinsa kiinni, kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä. Laita mieluinen täyte ja lado seuraava kerros tummalla leivällä, kostuta ja täytä. Jatka latomista niin kauan kunnes olet tyytyväinen kakun korkeuteen. Kostuta päällimmäinen kerros muita kerroksia runsaammin. Laita kelmu päälle ja mahdollisesti myös kevyt paino ja jätä vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kuumenna kuorrutusta varten kasvisliemi ja sulata sulatejuusto joukkoon. Vatkaa seos tasaiseksi ja kiiltäväksi. Jäähdytä. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille tasaisesti. Laita koristeet.
Tässä minun versio voileipäkakusta
Riittää n. 15 hengelle
Ps. tähän loppuun vinkki. Kuivata leivistä leikatut reunat täysin kuiviksi korpuksi ja jauha monitoimikoneessa korppujauhoksi. Taloudellista.
Kommentit