2 pkt paahtoleipää ( 1 tumma ja 1 vaalea )

kostutukseen kasvislientä

Lihatäyte 1

200 g kinkkua pieninä kuutioina tai suikaleina

2 dl kermaviiliä

1,5 dl juustoraastetta

1, 5 tl hyvää sinappia

Lihatäyte 2

100 g maksamakkaraa

1 - 2 suolakurkkua pieninä kuutioina

Kalatäyte 1

3 prk tonnikalaa

150 g sulatejuustoa

tillisilppua

Kalatäyte 2

100 - 150 g kylmäsavulohta tai esim. savusiikaa

150 g sulatejuustoa tai 200 g tuorejuustoa esim. katkarapu / tilli

tillisilppua

Täyte 3

4 keitettyä kananmunaa

100 g voita

suolaa

Kuorrute

400 g sulatejuustoa

1,3 dl kasvislientä

Koristeet

Paprika- tai tuorekurkkukuutiot

persilja- tai tillisilppu

kinkkukuutiot / suikaleet

katkaravut

Koristelussa luova mielikuvitus on sallittu, voi käyttää omien mieltymysten mukaan.

Reunojen koristeet

suikaloitu kiinankaali

juustoraaste

persilja- tai tillisilppu

raastettu tuorekurkku

Myös tässä voi käyttää omia makumieltymyksiä, nämä vaan suuntaa antavia ohjeita!

Aloita kokoaminen ensin sillä että leikkaat leipäviipaleista kaikki reunat pois. Laita tarjoiluastiaan viipaleita niin paljon mitä mahtuu ja tiiviisti toisiinsa kiinni, kostuta jäähtyneellä kasvisliemellä. Laita mieluinen täyte ja lado seuraava kerros tummalla leivällä, kostuta ja täytä. Jatka latomista niin kauan kunnes olet tyytyväinen kakun korkeuteen. Kostuta päällimmäinen kerros muita kerroksia runsaammin. Laita kelmu päälle ja mahdollisesti myös kevyt paino ja jätä vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kuumenna kuorrutusta varten kasvisliemi ja sulata sulatejuusto joukkoon. Vatkaa seos tasaiseksi ja kiiltäväksi. Jäähdytä. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille tasaisesti. Laita koristeet.

20140527_174330.jpg

Tässä minun versio voileipäkakusta

Riittää n. 15 hengelle

Ps. tähän loppuun vinkki. Kuivata leivistä leikatut reunat täysin kuiviksi korpuksi ja jauha monitoimikoneessa korppujauhoksi. Taloudellista.

20140614_200704.jpg           20140614_201251.jpg