2 lanttua ( runsas kilo )

0.5 l vettä

1 rkl suolaa

1 dl korppujauhoja

2 dl kermaa

1 kananmuna

2 - 3 rkl siirappia

0.5 tl inkivääriä tai kanelia

0.5 tl jauhettua valkopippuria

( 0.5 tl muskottipähkinää )

pinnalle korppujauhoja ja voita

Kuori ja paloittele lantut ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Sekoita lantut soseeksi esim. sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kermassa turvonneet korppujauhot, muna ja mausteet sekä keitinlientä niin paljon että seos on tasaisen pehmeää. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, painele lusikalla pintaan kuvioita ja ripottele pinnalle korppujauhoja sekä muutama voinokare. Laatikon voit pakastaa ns. raakapakasteena eli ennen kypsennystä.

Paista uunissa 175 asteessa 1 h 30 min

20141208_192044~2.jpg

 

20141208_213008.jpg

Laatikot ennen paistoa