500 g pss herneitä

600 g naudanjauhelihaa

2 sipulia

merisuolaa myllystä / 4 kasvisliemikuutioo

2 tl meiramia

4 porkkanaa

vettä

Liota herneitä yön yli kattilassa kylmässä vedessä. Laita herneet kiehumaan ja lisää silputut sipulit ja suola. Anna kiehua hiljalleen vähintään 2 h välillä sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa viipaloidut porkkanat ja ruskitettu jauheliha. Lisää meirami myös loppuvaiheessa. Anna kiehua vielä n. 15 min Valmiiseen keittoon lautasella voit halutessa lisätä sinappia. Valmis hernekeitto sopii myös pakastukseen oikein hyvin.

2015-04-13%2009.33.32.jpg

Illalla herneet likoon... Ja aamulla pataan porisemaan...

2015-04-13%2009.32.45.jpg

Kevyesti ruskistettu jauheliha sekä porkkanat.

2015-04-13%2009.28.47.jpg

Valmis supisuomalainen hernekeitto valmiina, hyvää ja edullista arkiruokaa.