500 g pss herneitä
600 g naudanjauhelihaa
2 sipulia
merisuolaa myllystä / 4 kasvisliemikuutioo
2 tl meiramia
4 porkkanaa
vettä
Liota herneitä yön yli kattilassa kylmässä vedessä. Laita herneet kiehumaan ja lisää silputut sipulit ja suola. Anna kiehua hiljalleen vähintään 2 h välillä sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa viipaloidut porkkanat ja ruskitettu jauheliha. Lisää meirami myös loppuvaiheessa. Anna kiehua vielä n. 15 min Valmiiseen keittoon lautasella voit halutessa lisätä sinappia. Valmis hernekeitto sopii myös pakastukseen oikein hyvin.
Illalla herneet likoon... Ja aamulla pataan porisemaan...
Kevyesti ruskistettu jauheliha sekä porkkanat.
Valmis supisuomalainen hernekeitto valmiina, hyvää ja edullista arkiruokaa.
Kommentit