Juuri

5 dl vettä

5 dl hiivaleipäjauhoja

10 g hiivaa ( 1 tl kuivahiivaa )

Liota hiiva veteen ja lisää jauhot, jos käytät kuivahiivaa niin lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä huoneenlämmössä peitettynä välillä sekottaen 5 - 6 h tai jääkaapissa yön yli.

2015-04-13%2009.32.08.jpg

Juuri tekeytyy. Pidin yön yli jääkaapissa kelmulla peitettynä.

Lisää juureen

1 rkl siirappia

2 tl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

20 g hiivaa liotettuna 2 rkl vettä ( 2 tl kuivahiivaa jauhoihin sekotettuna )

5 dl hiivaleipäjauhoja

Lisää juureen nämä loput aineet hyvin vaivaten, taikina saa olla löysähköä. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa leivinpöydällä ja jaa taikina kahteen osaan. Leivo kaksi pitkää pötköä ja laita uunipellille vierekkäin. Anna kohota liinan alla 1 - 2 h

2015-04-13%2009.31.12.jpg

Osittain kohonnut taikina.

 

2015-04-13%2009.30.08.jpg

Kohotin liinan alla 2 h

Tee halutessa kohonneiden leipien pintaan viiltoja terävällä veitsellä

Paista uunissa 200 asteessa 30 min

Peitä valmiit leivät liinalla ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.

2015-04-13%2009.26.32.jpg

Aikaa vievä leipä mutta on kaiken vaivan arvosta. Päälle sipasu oikeeta voita - muuta ei kaipaa!