Juuri
5 dl vettä
5 dl hiivaleipäjauhoja
10 g hiivaa ( 1 tl kuivahiivaa )
Liota hiiva veteen ja lisää jauhot, jos käytät kuivahiivaa niin lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi. Anna seistä huoneenlämmössä peitettynä välillä sekottaen 5 - 6 h tai jääkaapissa yön yli.
Juuri tekeytyy. Pidin yön yli jääkaapissa kelmulla peitettynä.
Lisää juureen
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
20 g hiivaa liotettuna 2 rkl vettä ( 2 tl kuivahiivaa jauhoihin sekotettuna )
5 dl hiivaleipäjauhoja
Lisää juureen nämä loput aineet hyvin vaivaten, taikina saa olla löysähköä. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa leivinpöydällä ja jaa taikina kahteen osaan. Leivo kaksi pitkää pötköä ja laita uunipellille vierekkäin. Anna kohota liinan alla 1 - 2 h
Osittain kohonnut taikina.
Kohotin liinan alla 2 h
Tee halutessa kohonneiden leipien pintaan viiltoja terävällä veitsellä
Paista uunissa 200 asteessa 30 min
Peitä valmiit leivät liinalla ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
Aikaa vievä leipä mutta on kaiken vaivan arvosta. Päälle sipasu oikeeta voita - muuta ei kaipaa!
Kommentit