Pohja

150 g suklaakeksiä

75 g voita

Täyte

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

250 g valkosuklaata

Kuorrute

2 dl kuohukermaa

150 g maitosuklaata

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu ja hieman jäähtynyt voi. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Vaahdota kerma, lisää siihen tuorejuusto ja tomusokeri.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se hieman jäähtyneenä kermaseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kiehauta tilkka vettä ja lisää sinne puristetut liivatelehdet haarukalla sekoittaen.

Lisää liivatteet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Mieluiten yön yli.

Maitosuklaavaahto

2 dl kuohukermaa

150 g maitosuklaata

 

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta sulanut suklaa hitaasti kerman joukkoon koko ajan vatkaten.

Valmista vaahto juuri ennen kun otat kakun pois jääkaapista.

Koristele haluamallasi tavalla.

2015-04-03%2015.15.40.jpg

Kakku ilman kuorrutusta.