Pohja

5 dl vehnäjauhoja ( hiivaleipäjauhoja )

½ tl suolaa

2 tl kuivahiivaa

2 dl vettä ( 42 asteista )

1 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa 1 h Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä ja joko kauli tai levittele käsillä ohueksi levyksi.

Tomaattikastike

1 prk tomaattimurskaa ( 500 g )

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä / puolikas kynnetön

3 tl oreganoa

½ tl suolaa

1/3 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä

ripaus ruokosokeria / tavallista sokeria ( 1 rkl )

Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää silputut sipulit, suola, pippuri, sokeri ja öljy. Keitä 10 min välillä sekoittaen. Käännä levy pois päältä, lisää oregano ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna kastikkeen hautua ja jäähtyä samalla kun levy kylmenee. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella niin saat tasaisen lopputuloksen.

Täyte

joulukinkun " jämämurut "

valkosipulia

sipulirenkaita / paloja

jalopenoja

ananaspaloja

kirsikkatomaattia

juustoraastetta esim. cheddar, emmental ym.

Levitä pizzapohjan päälle ensin tomaattikastike ja sen päälle juustoraaste. Sitten muut täytteet. Voit vielä laittaa juustoraastetta päälle jos haluat, itse en laita.

Paista kuumassa uunissa 250 asteessa 10 - 15 min

20141231_220105~2~2~2.jpg

Tämä on meidän perheen perinteeksi muodostunut uudenvuoden herkku, jo useamman vuoden ajalta!