5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
0.5 dl maitoa
2 kananmunaa
Kuorrute
200 g leivontasuklaata
100 g voita
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munat, maito, sulatettu voi ja maitorahka. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun kakkuvuokaan.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 1 h
Kumoa kakku jäähtymään
Sulata kuorrutteen suklaa ja voi vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrute tasaisesti jäähtyneen kakun päälle ja koristele halutessa esim. nomparelleilla tai suklaarouheella.
Kakku on parempaa jos annat sen vetäytyä vaikkapa pari päivää ennen tarjoilua. Säilytä hyvin suojattuna jääkaapissa. Kakkutaikina on aika iso niin vaatii vähintään 2 l kakkuvuoan.
Kommentit