1 kg jauhoisia perunoita ( esim. rosamunda )

vettä

1 dl vehnäjauhoja

n. 5 dl maitoa

50 g voita

2 tl suolaa

( 0.5 tl muskottipähkinää )

( tarvittaessa siirappia )

Keitä kuoritut perunat suolattomassa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta perunat esim. sähkövatkaimella. Sekoita soseeseen vehnäjauhot. Peitä astia kannella ja jätä imeltymään useiksi tunneiksi lämpimään paikkaan. Sekoita muutamia kertoja imeltymisen aikana. Tämän jälkeen lisää sulatettu voi ja maitoa niin paljon että seos on löysää ja mausta se. Jos perunasose ei ole tarpeeksi imeltynyt niin lisää siirappia oman maun mukaan. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja jätä kuitenkin vuoka vajaaksi koska laatikko kuohuu kypsyessään. Voit myös pakastaa laatikon ns. raakapakasteena eli ennen paistoa.

Paista uunissa 150 asteessa n. 2 h

20141207_091612~2.jpg

Laatikko menossa raakapakastukseen, paistan vasta sitten kun syödään.