Pohja
5 dl vehnäjauhoja ( hiivaleipäjauhoja )
½ tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
2 dl vettä ( 42 asteista )
1 rkl oliiviöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa 1 h Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä ja joko kauli tai levittele käsillä ohueksi levyksi.
Tomaattikastike
1 prk tomaattimurskaa ( 500 g )
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä / puolikas kynnetön
3 tl oreganoa
½ tl suolaa
1/3 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
ripaus ruokosokeria / tavallista sokeria ( 1 rkl )
Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää silputut sipulit, suola, pippuri, sokeri ja öljy. Keitä 10 min välillä sekoittaen. Käännä levy pois päältä, lisää oregano ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna kastikkeen hautua ja jäähtyä samalla kun levy kylmenee. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella niin saat tasaisen lopputuloksen.
Täyte
joulukinkun " jämämurut "
valkosipulia
sipulirenkaita / paloja
jalopenoja
ananaspaloja
kirsikkatomaattia
juustoraastetta esim. cheddar, emmental ym.
Levitä pizzapohjan päälle ensin tomaattikastike ja sen päälle juustoraaste. Sitten muut täytteet. Voit vielä laittaa juustoraastetta päälle jos haluat, itse en laita.
Paista kuumassa uunissa 250 asteessa 10 - 15 min
Tämä on meidän perheen perinteeksi muodostunut uudenvuoden herkku, jo useamman vuoden ajalta!
Kommentit